Posiłki

Wybór posiłków

 śniadanie

najważniejszy posiłek dnia – zawsze do syta – forma bufetu – każdy znajdzie coś dla siebie

obiadokolacja

cztery dania – zupa, przystawka, danie główne, deser.

∗opcja lunch

dwa dania w południe ( zupa, przystawka ) i dwa dania na kolację ( danie główne, deser )

Wysoka jakość posiłków

Nie tylko  komfort noclegowy, ale wysoka jakość potraw jest naszym priorytetem.  Zasada ” slow food „, dbałość o dobór składników i kreatywność czyni nasze potrawy wyjątkowo smacznymi i pełnowartościowymi.

Większość produktów  pochodzi z naszego gospodarstwa oraz od okolicznych,  zaufanych gospodarzy. Dokonujemy wszelkich starań, aby potrawy  były w jakości bio.

Posiłki w jakości bio – naturalne…

u nas, rozumie się  samo przez się.

Do śniadania, codziennie podajemy jajka wiejskich kurek, które chodzą wolno i nie są dokarmiane  gotowymi mieszankami paszowymi.

Świeże warzywa i owoce z naszego ogrodu są codziennym dodatkiem do potraw.

Sery kozie wytwarzane w sąsiednim gospodarstwie trafiają często na stół.

Miód do słodzenia potraw z pasieki amatorskiej, po prostu, tylko miód w miodzie.

 

Własne domowe przetwory…

są zawsze interesujące.

Królują czarny bez – kwiaty i owoce, maliny, jabłka. Wszystko z użyciem minimalnej ilości cukru.

Ser twarogowy własnego wyrobu, czasami pleśniowy i dojrzewający.

Nasz ogród warzywno-owocowy, który uprawiamy z pasją, dostarcza  naturalne witaminy w wielu potrawach, przez cały rok.

Kulinaria

Podajemy dania z dziczyzny,  z ryb,  z drobiu zagrodowego chowu , potrawy warzywne i potrawy zbożowe. Gotujemy chętnie, zarówno dla wegetarian, jak i dla osób stosujących diety zdrowotne.

W kreowaniu menu inspiracją jest też kuchnia regionalna.

Wszystkie potrawy przygotowujemy z dbałością o walory smakowe i zdrowotne.

 

Reklamy