Wybór posiłków
śniadanie
najważniejszy posiłek dnia – zawsze do syta – forma bufetu – każdy znajdzie coś dla siebie
obiadokolacja
cztery dania – zupa, przystawka, danie główne, deser.
∗opcja lunch
dwa dania w południe ( zupa, przystawka ) i dwa dania na kolację ( danie główne, deser )
Wysoka jakość posiłków
Nie tylko komfort noclegowy, ale wysoka jakość potraw jest naszym priorytetem. Zasada ” slow food „, dbałość o dobór składników i kreatywność czyni nasze potrawy wyjątkowo smacznymi i pełnowartościowymi.
Większość produktów pochodzi z naszego gospodarstwa oraz od okolicznych, zaufanych gospodarzy. Dokonujemy wszelkich starań, aby potrawy były w jakości bio.
Posiłki w jakości bio – naturalne…
u nas, rozumie się samo przez się.
Do śniadania, codziennie podajemy jajka wiejskich kurek, które chodzą wolno i nie są dokarmiane gotowymi mieszankami paszowymi.
Świeże warzywa i owoce z naszego ogrodu są codziennym dodatkiem do potraw.
Sery kozie wytwarzane w sąsiednim gospodarstwie trafiają często na stół.
Miód do słodzenia potraw z pasieki amatorskiej, po prostu, tylko miód w miodzie.
Własne domowe przetwory…
są zawsze interesujące.
Królują czarny bez – kwiaty i owoce, maliny, jabłka. Wszystko z użyciem minimalnej ilości cukru.
Ser twarogowy własnego wyrobu, czasami pleśniowy i dojrzewający.
Nasz ogród warzywno-owocowy, który uprawiamy z pasją, dostarcza naturalne witaminy w wielu potrawach, przez cały rok.
Kulinaria
Podajemy dania z dziczyzny, z ryb, z drobiu zagrodowego chowu , potrawy warzywne i potrawy zbożowe. Gotujemy chętnie, zarówno dla wegetarian, jak i dla osób stosujących diety zdrowotne.
W kreowaniu menu inspiracją jest też kuchnia regionalna.
Wszystkie potrawy przygotowujemy z dbałością o walory smakowe i zdrowotne.